IBAN-tilinumero ja IBAN-laskuri

iban

IBAN (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero, jonka käyttö on pakollista SEPA-alueella*. Nykyään myös kotimaan sisäisissä maksuissa tulisi suosia IBAN-numeroa.

Itse asiassa siihen olisi pitänyt jo kotimaan sisällä tapahtuvan maksuliikenteen siirtyä, mutta osa pankeista hyväksyy vanhat tilinumerot vielä lokakuun 2011 loppuun saakka.

IBAN:ssa tilinumerosi pysyy samana, mutta sen esitysmuoto muuttuu. IBAN-tilinumeron avulla saadaan maksut suoritettu nopeammin ja virheettömämmin. SEPA-alueella tulee aina käyttää sekä IBAN-tilinumeroa että BIC-koodia (Bank Identifier Code).

IBAN-tilinumeron edessä on kaksikirjaiminen maatunnus. Suomalainen IBAN-tilinumero alkaa siis FI-tunnuksella ja se on kokonaisuudessaan 18 merkkiä pitkä. IBAN-tilinumeron pituus vaihtelee maittain. IBAN-tilinumeroa ei pysty muodostamaan itse, vaan sen saa aina pankista. Voit myös käyttää pankin omia laskureita, jotka ovat listattuna alla.

Käytä IBAN-tilinumeroa maksuvaluutasta riippumatta aina, jos maa on ilmoittanut ottaneensa IBAN-tilinumeron käyttöön. Muista myös ilmoittaa oma IBAN-tilinumerosi ja BIC-koodisi maksun lähettäjälle. Maksut Euroopasta Suomeen eivät välity ilman IBAN-numeroa. Tällöin pankki hylkää maksut eivätkä rahat siirry vastaanottajan tilille.

IBAN-tilinumero ja BIC-koodi tulee aina kirjoittaa ilman välilyöntejä sekä ilman IBAN tai BIC –sanaa.

IBAN-tilinumero

Aktian IBAN-laskuri

Nordean IBAN-laskuri

Osuuspankin IBAN-laskuri

Osuuspankin IBAN-tarkastuslaskuri

*SEPA-alue koostuu EU-, ETA-maista ja Sveitsistä.

  2 comments for “IBAN-tilinumero ja IBAN-laskuri

  1. joulukuu 26, 2014 at 10:33 pm

    examples of good mental health buy phendimetrazine online hippocratic oath for doctors

  2. helmikuu 9, 2015 at 3:42 pm

    tulane university school of public health diazepam kaufen whitfield county health department

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


kolme + 4 =